Ступінь помелу поділяють на кілька ступенів:

  1. великий – як велика сіль, крупинки розміром до 0.8 мм.
  2. середній – як дрібний річковий пісок з більшими та дрібнішими частинками.
  3. дрібний (еспресо) – як йодована сіль.
  4. надтонкий помел (порошкоподібний) – нагадує мелену корицю або борошно.

Кавомолки професійні налаштовуються за допомогою диска регулювання ступеня помелу під бункером для зерен. Для більш тонкого помелу диск на кілька поділок повертають праворуч, у бік напису FINE або (FIN). Робити це можна лише при включених ножах.

Якщо смак надто насичений, до гіркоти, потрібно молоти каву не так дрібно.Як регулювати помел?

  1. Відкрити відсік для кавових зерен.
  2. Знайти всередині нього (під кришкою) регулятор, що обертається.
  3. Щоб налаштувати помелпотрібно повільно і без зусилля обертати регулятор.