Ступінь помелу поділяють на кілька ступенів:
- великий – як велика сіль, крупинки розміром до 0.8 мм.
- середній – як дрібний річковий пісок з більшими та дрібнішими частинками.
- дрібний (еспресо) – як йодована сіль.
- надтонкий помел (порошкоподібний) – нагадує мелену корицю або борошно.
Кавомолки професійні налаштовуються за допомогою диска регулювання ступеня помелу під бункером для зерен. Для більш тонкого помелу диск на кілька поділок повертають праворуч, у бік напису FINE або (FIN). Робити це можна лише при включених ножах.
Якщо смак надто насичений, до гіркоти, потрібно молоти каву не так дрібно.Як регулювати помел?
- Відкрити відсік для кавових зерен.
- Знайти всередині нього (під кришкою) регулятор, що обертається.
- Щоб налаштувати помелпотрібно повільно і без зусилля обертати регулятор.