Як приготувати спаржу на сковороді?

  1. Розігрійте велику сковороду на середньому вогні. Коли вона нагріється, додайте 2 чайні ложки оливкової олії.
  2. Покладіть попередньо очищену спаржу в сковороду. …
  3. Посипте спаржу сіллю і, за бажанням, лимонним соком чи цедрою.
  4. Подавати страву гарячою або теплою.

Нижні кінці спаржі опускаються у підсолену воду на 3/4 всієї довжини, і так варяться, а верхні кінці готуються на пару, щоб не розм'якли. Готувати спаржу потрібно 5-10 хвилин залежно від сорту і товщини стебел, однак важливо не переварити.

Попередньо нагріти духовку до 200°. У спаржі видалити грубі кінці та викласти стебла одним шаром на деко. Збризнути спаржу оливковою олією та посипати сіллю. Поставити деко зі спаржею у розігріту духовку та запікати, періодично перевертаючи стебла, протягом 10-15 хвилин.

Розігріти сковороду, додати трохи вершкового масла, потім викласти спаржу, додати 1 столову ложку сметани і всипати спеції на ваш вибір. Накрити сковороду кришкою і тушкувати на повільному вогні 5-7 хвилин. Подавати на стіл, попередньо прикрасивши часточкою лимону.

Велику спаржу слід потримати на сковороді до 7 хвилин. Після цього дістаньте спаржу зі сковорідки та злегка промийте під холодною водою, щоб зупинити процес приготування. Викладіть на тарілку, додайте спецій за смаком, полийте спаржу олією та за бажанням можете видавити краплю лимонного соку.





Один з кращих способів, як готувати спаржу – це під вершковим соусом, ще й з креветками. Візьміть по 300 г спаржі та заморожених креветок. Також, 50 мл вершків, 1 зубчик часнику, 1 ст.л рослинної олії, сіль. Спаржу та креветки в окремих місткостях проварити в окропі. Креветки потрібно …