Кидайте пельмені не в окріп, а в момент, коли з дна каструлі почнуть підніматися перші бульбашки (температура води 50-60 °С). Після занурення у воду помішуйте пельмені шумівкою, щоб вони не прилипли до дна. Коли вода закипить, додайте в каструлю склянку холодної води й дочекайтеся повторного закипання.Oct 19, 2021

Експерти кажуть, що заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому в окропі вони просто лопаються та злипаються. Як правильно варити пельмені Щоб цього уникнути, кидати пельмені потрібно не в окріп, а в гарячу воду.

Якщо води буде недостатньо, то пельменям не вистачить місця, також буде важко їх помішувати під час варіння, а якщо води буде забагато, то вона виплеснеться з каструлі. У воду, в якій варитимуться пельмені, крім солі та спецій, можна додати олію, це дасть змогу пельменям не злипатися.

Необхідно дочекатися того моменту, поки вони не почнуть спливати. Пельмені в каструлі перемішують для того, щоб вони не злиплися. У середньому, процес варіння займає близько 7-10 хвилин. – Пельмені після спливання варяться не більше 2-3 хвилин.