Першим ковтком випивається половина всього об'єму напою, другим – половина решти. пива, Третій – залишок. Саме тому наливати в келих слід стільки, скільки ви зможете подужати в три ковтки. Пити пиво можна вдома чи в ресторані, повільно чи швидко, головне – не поєднувати його з іншими напоями.

Багато сортів пива прийнято подавати за 8-10 °С. Є навіть стилі, які п'ють при 15-20 ° С, це переважно відноситься до деяких видів елей. Тому не поспішайте ставити пиво у морозильну камеру, щоб максимально швидко охолодити його.

Гурткою потрібно трохи стукнути по рівній поверхні, щоб вийшов газ і піна осіла. Спочатку глибоко вдихніть і трохи нахиліть голову назад. Піднесіть келих до губ і пийте, не ковтаючи. Як тільки ви почнете здійснювати ковтальні рухи, пиво виливатиметься з рота.