Налийте воду в пляшку і поставте на 2 дні в темне місце. Якщо вода стала зеленою, на її поверхні утворилася масляниста плівка, а на стінках пляшки з'явився наліт, вода не підходить для пиття. Прокип'ятіть воду в чистій ємності протягом 10-15 хвилин, злийте і подивіться, чи на стінках є накип.May 14, 2019

Гарна вода повинна бути прозорою і не мати осаду та сторонніх запахів. Прозорість легко перевірити, якщо налити воду у скляну ємність і спробувати через неї прочитати текст на папері. Так само можна перевірити та колір води, поставивши банку або склянку з водою на фоні білого паперу.

Ключовими основними параметрами якості води, які необхідно враховувати у надзвичайній ситуації, є бактеріологічні показники фекального забруднення, залишковий вільний хлор, рН, каламутність та, можливо, провідність/загальна кількість розчинених твердих речовин.

Застосовуються такі критерії оцінки якості води:

  1. оцінка органолептичних властивостей;
  2. оцінка солевмісту, жорсткості, хімічного та біохімічного споживання кисню;
  3. оцінка каламутності та концентрації завислих речовин;
  4. оцінка вмісту органічних та неорганічних речовин.