У стиглого фрукта м'якоть піддається натисканню, але не минає. Якщо вам все ж таки дісталася незріла папайяможна покласти її в паперовий пакет і залишити на кілька днів у теплому місці (тільки не на сонці) – фрукт дозріє.

У сік недозрілої папаї входять отруйні речовини, які можуть спричинити сильну алергію, інтоксикацію організму, розлад ШКТ. Тому потрібно є тільки стиглі фрукти. Щоб відрізнити незрілу папайюЗверніть увагу на сік: якщо він – білий, а не прозорий, фрукт не можна вживати в їжу.

Стиглими їх найчастіше їдять сирими, очистивши від шкірки та насіння. Недозрілу папаю використовують для приготування супів, соусів, м'ясних страв та салатів. Також їх добре запікати. При цьому вашу кухню заповнить апетитний запах гарячого здобного хліба – це, до речі, пояснює, чому папаю називають «хлібним деревом».