дубові бочки довговічні, не руйнуються та не гниють; деревина дуба містить необхідні речовини та елементи, які при взаємодії з віскі передаються напою та надають йому його характерного смаку та відтінку; дуб не лише віддає напою речовини, а й забирає із сировини «непотрібні» сторонні елементи.

Витримка – завершальна стадія приготування алкогольного напою. Під час витримки віскі набуває смаку, аромату, кольору. Напій насичується дубильними речовинами та ароматичними компонентами. Гурмани вважають, що найбагатшими смаковими якостями володіє віскі, витриманий у бочках після іспанського хересу.

Наприклад, кальвадос роблять із яблук, коньяк – із винограду, а віскі – із зерна, але саме завдяки витриманню напоїв у дубовій тарі вони набувають свого специфічного смаку. По суті, самі напої є дистилятами, тому тільки побувавши в дубовій бочці, самогон стає по істині «шляхетним напоєм».