Застосовується в харчової промисловості, наприклад замість цукру у виробництві жувальних гумок та кондитерських виробів для хворих на діабет.

Еритрит Як і ксиліт, Еритрит – це цукровий спирт, який природним чином міститься у винограді, грушах, грибах та інших фруктах та овочах, але виробляють його найчастіше з кукурудзи. Глікемічний індекс у нього є супернизьким — одна одиниця, а калорій всього 0,2 на грам (на 95% менше, ніж у цукру).

Ксіліт одержують із деревини берези та інших дерев твердих порід. Речовина на 30% менш калорійна, ніж цукор, і практично не дає післясмаку, але при надмірному вживанні може спричинити водоутримання в організмі, що, у свою чергу, призводить до діареї.

Де використовується ксиліт? на смак він схожий на звичайний цукор, не має неприємного післясмаку, який відзначається в інших штучних замінників.