Сал росте в Південної Азії, на південь від Гімалаїв; зі східного боку від М'янми до Непалу, Індії та Бангладеш. У Непалі він росте в основному в Тераї, у субтропічній кліматичній зоні.

З салом людство знайоме не одне тисячоліття. Виявляється, що батьківщиною цього продукту зовсім не Україна чи Росія, а Стародавній Рим (за деякими джерелами – Італія). У ті часи засолювали сало «Лардо», яке вживали працівники каменоломень, а згодом аристократи та легіонери.

Це не просто шматок свинячого жиру з прожилками м'яса або без них. Те, що по-справжньому можна назвати салом, – Це жировий шар, який йде від шиї до початку лопаток. Сало із цієї частини досить товсте, але дуже ніжне.

Найсмачнішим вважається сало зі спини або з бічної частини туші, вона більш ніжна і м'яка, має тонку шкірку. Сало з щоковини, шиї та голови набагато жорсткіше і має більш товсту шкіру. Сало з черевної частини свині рівномірно чергується м'ясними прошарками та має тонку ніжну шкірку.