Яєчний жовток – корисний продукт, що постачає білки, жири, вуглеводи, поліненасичені жирні кислоти, вітаміни A, E, B, D, K, PP, фосфор, натрій, магній, калій, кальцій, селен, марганець, цинк, мідь, лецитин в організм людини .16 березня. 2020 р.

Чому треба їсти жовток?

У жовтках багато вітамінів та мікроелементів У жовтку є всі вітаміни, крім аскорбінової кислоти. Достатньо з'їсти кілька жовтків, щоб на 10–30% перекрити денну норму вітамінів. Крім того, у цьому продукті багато селену, фосфору, заліза, кальцію, цинку. та інших поживних речовин. Збережена копія

Чому не рекомендують їсти жовток?

Вживання жовтків, всупереч популярній думці, не призводить до хворого змісту рівня холестерину у крові. Навпаки, яєчний холестерин допомагає замістити нестачу кальцію в крові та знижує рівень «поганого» холестерину. До того ж, такий корисний білок погано засвоюється без важливих інгредієнтів. жовтка.